Gouwhuis

Adres: Lange Violettestraat 33, 9000 Gent. 
Telefoonnummer09 223 84 42
E-mailadreswinkel.gent@hopper.be

Van boven naar beneden

Gratis vergaderzalen

Op de 2de verdieping vind je een grote vergaderzaal (20-25 personen), met een whiteboard. Je vindt er ook drank, en bij afloop betaal je die gewoon in het potje. Simpel en volledig gratis voor alle scoutsgroepen! Gratis draadloos internet krijg je er bovenop.

Er is ook een tweede kleinere vergaderzaal die je eerder als zithoek kan bestempelen.

Reserveren kan bij Benedicte per telefoon (09 223 84 42) of e-mail (winkel.gent@hopper.be). Zij houdt de planning bij. Er zijn enkele leefregels bij het gebruik van de zaal. Check hier of de zaal nog vrij is op de data dat jij er wil vergaderen.

Stadsondersteuning

Naast de vergaderzalen vind je op het tweede verdiep ook nog een piepklein bureautje : Stadsondersteuning Gent of kortweg SOS! Daar werkt Annabel Van Orshoven om de stadsgroepen van Gent te ... ondersteunen. Zij is er op afspraak (0473 18 93 05 of sos@gouwgent.be).

Residentie

Op de eerste verdieping woont Benedicte Leyseele, de residente van ons gouwhuis. Zij houdt het huis proper, bestelt drank, verkoopt uniformhemden, noteert reservaties voor de vergaderzaal, is bereikbaar via 09 223 84 42 of winkel.gent@hopper.be en nog zoveel meer.
Hou je het een beetje rustig als je 's avonds laat het gouwhuis verlaat? En vergeet de lichten niet te doven! Dan kan ook Benedicte op beide oren slapen.

Hopperwinkel

voorkant gouwhuis Lange Violettestraat

De gelijkvloers is het meest bekend bij het brede publiek: de hopperwinkel. De openingsuren van de winkel zijn:

  • woensdag tot en met vrijdag van 14u tot 18u
  • zaterdag van 10u tot 12u en van 13u tot 17u30

De Hopperwinkel wordt professioneel gerund door Benedicte. Meer weten over Hopper winkel?

Garage

Voor avondvergaderingen kom je langs de garagepoort binnen. Trek ze goed dicht als je buitengaat en draai de deur op dubbel slot, zet er liever geen materiaal: de bestellingen van de Hopperwinkel worden daar geleverd, en dat zijn echt geen kleine doosjes!

materiaalkelder van Scouts en Gidsen Gouw Gent

Kelder

Last but not least : ons materiaalkot. Hier vind je knutsel- en EHBO-materiaal. Ook al het gerief van Open Kamp Gent vindt hier z'n stek.